Een apk-afgekeurde auto verkopen

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is voor veel mensen ieder jaar weer een spannend moment. Des te ouder een auto wordt, des te meer kans je hebt op gebreken. Tijdens de jaarlijkse APK keuring wordt bekeken of het technisch gezien nog veilig is om de weg op te gaan. De auto wordt afgekeurd als dit niet het geval is. 

De lijst van punten waarop auto’s moeten worden gekeurd is lang en daarom worden met name oude auto’s regelmatig afgekeurd. Met een afgekeurde auto mag je niet meer deelnemen aan het verkeer, ook niet wanneer de oude APK nog geldig is. Houd er ook rekening mee dat je een afgekeurde auto maximaal 2 maand op de openbare weg mag parkeren. 

Soms is het niet meer aantrekkelijk om de nodige reparaties uit te laten voeren, omdat de kosten voor de reparatie hoger uitvallen dan de dagwaarde van de auto. Wil je een APK-afgekeurde auto verkopen? Als automakelaar kunnen wij je vanwege onze samenwerking met een professioneel dealernetwerk uitstekend helpen bij de in- en verkoop van je auto

Volgens RDW gestelde richtlijnen

Binnen één dag je bod ontvangen

Vrijblijvend accepteren of weigeren

Afgeschreven auto verkopen binnen 24 uur

De eisen om door de APK-keuring heen te komen worden steeds strenger en er zijn plannen om de keuring nog verder aan te scherpen. De kans is groot dat nog veel meer auto’s hierdoor niet door de keuring heen komen. Als je een voertuig bezit waar geen geldige APK meer op zit, kun je een hoge boete krijgen. Daarnaast keert de verzekering niks uit als je schade maakt. 

Wanneer je een auto voor langere tijd niet gebruikt, kun je deze laten schorsen. Tijdens de schorsing is het niet toegestaan om de auto op de openbare weg te laten staan of erin te rijden. Je betaalt in deze periode geen belasting, verzekering en de auto hoeft geen geldige APK te hebben. Ook voor de verkoop van een geschorste auto kun je bij ons terecht. 

Weten wat je auto waard is?

Doe de gratis online intake.

Auto total loss verkopen: 100% gratis taxatie

Via ons is het mogelijk om je APK-afgekeurde auto binnen 24 uur te verkopen. Wij hebben tientallen jaren ervaring met de inkoop en verkoop van diverse voertuigen in binnen- en buitenland. Wij kopen alle voertuigen op, ook wanneer deze total loss verklaard zijn. Wil jij een auto verkopen zonder APK? Vraag een gratis waardebepaling bij ons aan door de auto te laten taxeren. 

Je kunt je auto aanmelden in 3 simpele stappen:

Stap 1: Vul het kenteken in op onze RDW-kentekencheck. 

Stap 2: Vul de ontbrekende informatie in en controleer de vooraf ingevulde gegevens.

Stap 3: Controleer en verzend de (aangevulde) gegevens; 

Zorg ervoor dat je de staat van de total losse auto zo precies mogelijk beschrijft en dat je duidelijke foto’s toevoegt. Binnen 24 uur ontvang je van ons een bod. Vervolgens heb je 5 werkdagen bedenktijd. Ga je akkoord? Dan betalen we je onmiddellijk uit. 

Afgekeurde auto opkoper: Wij kopen je sloopauto of schadeauto

Een auto die technisch total loss is staat vaak in de weg. Particulieren willen vaak een auto die kan rijden en niet aan kosten voor de reparatie verbonden zijn. Wij kopen elke auto, oldtimer, camper, sloopauto of wagenpark op voor een eerlijke prijs. Verder regelen wij het volgende voor je:

  • Het adverteren en het promoten van de advertenties;
  • Het contact met de potentiële kopers, de proefritten en de onderhandelingen;
  • De eventuele import en export van auto’s, naar binnen- en buitenland;
  • Vrijwaring en overschrijving.


Neem contact met ons op
Heb je interesse in het verkopen van jouw APK-afgekeurde auto? Meld de auto vandaag nog vrijblijvend bij ons aan. Ontvang je eerst liever nog wat meer informatie over ons bedrijf of over hoe we werken? Bel dan naar 076-3038768 of stuur een e-mail naar info@directuwautoverkocht.nl. We staan je namelijk graag te woord.

Spreek met een van onze automakelaars

Wil jij gebruik maken van onze diensten als professionele opkoper van jouw auto? Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar en zijn je graag van dienst bij het opkopen van jouw auto. 

Wij verzekeren een moeiteloos en veilig verkooptraject van zowel een particuliere auto als een volledig wagenpark. Het is mogelijk om een aanbetaling aan te vragen en bij de verkoop van de auto kunnen wij het bedrag zowel op rekening als contant aan je uitbetalen. 

Vragen? Neem contact op, wij helpen je graag. Bel ons op 0763038768 of mail ons op info@directuwautoverkocht.nl.

Altijd gratis & vrijblijvend advies

Contacteer ons
Ga naar onze contactpagina